Onze vereniging

Wij zijn een volksdansvereniging voor jong en oud. Wij beoefenen dansen uit diverse landen, speciaal Oost-Europese en met name Macedonische dansen. We houden van oorspronkelijke muziek, zoals gespeeld door een zigeunerorkest, een brassband of zomaar een groepje dorpsmuzikanten. Iedereen kan meedoen. Bij Gadoelka dansen we in twee groepen; in de beginnersgroep leren we de basispassen de verschillende danshoudingen, maar we dansen wel veel. Meer ervaren dansers voelen zich thuis in de tweede groep; dan worden de dansen wat ingewikkelder en dus ook leuker om te dansen.

Elke donderdagavond dansen we in wijkgebouw De Lapvoet, De Leest 45 te Veghel (in het nieuwe Multi Functioneel Centrum De Magneet). De eerste groep begint om 19.00 uur. Je bent welkom om te komen kijken en ook om mee te dansen.

Tussenhalfuur  

Gadoelka kent een zogenaamd 'tussenhalfuur'. Leden van beide groepen dansen dan een programma dat voor iedereen aantrekkelijk is.

Het geeft een extra uitdaging aan leden uit de eerste groep en het is een prima manier om kennis te maken met het genre dansen van de tweede groep. Op deze manier kunnen leden op een geleidelijke manier doorstromen van de ene groep naar de andere. 

Belangstelling?

Een keertje kijken of meedoen? je bengt van harte welkom op een donderdavond.

Zie onze dansplanning voor alle lesdata  van het komende seizoen.


Je bent van harte welkom om vrijblijvend eens te komen kijken of gezellig mee te doen. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

 

De planning voor het nieuwe dansseizoen is weer beschikbaar: kijk op: ‘Dansplanning’.

Laten we hopen, dat we tegen die tijd van het corona-virus verlost zijn!